gerincsérv tünetei

Mik a gerincsérv tünetei?

Szolgáltatás

A kor előrehaladtával számtalan betegség megjelenésére számíthatunk, többek között kialakulhat a gerincsérv is. Az állapot súlyosságától függően, a gerincsérv szimptómái sokfélék lehetnek. A Gyógytornászom rendelő szerint gerincsérvnél „az erős fájdalmon kívül bizsergés, zsibbadás, érzészavar, mozgászavar, reflex kiesés is jelentkezhet.” Legfőbb tünete a fájdalom, ami lehet enyhe, de ugyanakkor elviselhetetlen is. Ennek helye szintén változatos, előfordulhat, hogy egész távol érezzük a gerincünktől.

A probléma súlyosbodását a tartósan meglévő és gyakran visszatérő fájdalom előre jelzi. Az olyan szimptómák, mint a bizsergés, zsibbadás, a nyomás alatt lévő idegek nem megfelelő vérellátása miatt következnek be. A gerincsérv jelei általában deréktájon jelentkeznek, de a nyaki szakasz is gyakran érintett, rossz testtartás és mozgásszegény életmód miatt. A kínok súlyosbodását többféleképpen előzhetjük meg. Elsősorban meg kell szüntetnünk a helytelen, előre helyezett fejtartást, mivel ez nagy terhelést ró a porckorongokra.

Sajnos, általános probléma a rossz fejtartás az ülőmunkát végzők esetében. Szerencsére, léteznek remek módszerek, amelyekkel a gond megoldható. Például a McKenzie módszerrel elsajátíthatjuk a helyes állást, ülést, a gerincstabilizáló izmokat pedig gyógytornával erősíthetjük. A Gyógytornászom rendelőt azért ajánlott választani erre a célra, mert itt elérhető a személyes gyógytorna, valamint az otthoni videohívások egyaránt. Nagyon részletes az állapotfelmérés és az online konzultáció, aminek köszönhetően megmondják, hogy a páciensnek miért vannak fájdalmai.

A tapasztalt szakemberek megtanítják a betegnek a gyakorlatokat és felügyelik azokat. Több mint 1000 gyógyult esettel büszkélkedhetnek ezek a gyógytornászok. Gerincsérvet, isiászt, lumbágót egyaránt kezelnek és a terápiákra nem kell várakozni sem. A kezelésekért természetesen fizetni kell, de ebben a rendelőben az árak korrektek. Jó befektetés a gyógytorna, hiszen megszabadulhatunk általa a fájdalomtól, visszanyerjük az egészségünket.