bankkártya terminál

Mi befolyásolja egy POS terminál költségeit?

Szolgáltatás

A megélhetés érdekében van, aki úgy dönt, hogy munkát vált, míg más inkább saját kezébe veszi a sorsát és üzletet nyit, céget alapít. Ennek sokféle profilja lehet, de amennyiben nem termelésről van szó, akkor valamilyen szolgáltatás a fő cél. Egyszerűen szólva, eladásra fog kerülni bizonyos termék vagy szolgáltatás. Viszont ahhoz, hogy ez megtörténhessen, muszáj megfelelni bizonyos előírásoknak.

Emlékszik még valaki azokra az időkre, amikor a nagymamája kiment a piacra és ott eladta a kertben termett felesleges zöldségeket, gyümölcsöket, mindenféle nyugtaadási kötelezettség nélkül? Az nagyon régen lehetett, ugyanis az ÁFA minden tranzakciót terhel. Ezen ügyletek nyomon követese érdekében lettek bevezetve az online pénztárgépek. Ott viszont, ahol ezen eszközök megjelennek, kötelezően meg kell teremteni a készpénzmentes fizetés lehetőségét. A POS, vagyis bankkártya terminálok voltaképpen a régi bankautomaták továbbfejlesztett és lekicsinyített változata.

A feladat, hogy direkt kapcsolatot teremt a számlák között és a rendelkezésre álló adatok alapján elvégzi az utalást. Az utóbbi években széles választéka jelent meg ezeknek a rendszereknek. A többnyire egy tenyérben elférő eszközök elérhetőek vezetékes vagy akkumulátoros kivitelben, nyomógombokkal, érintőképernyővel, színes kijelzővel. Ami a beszerzést illeti, arra is van több lehetőség. A CMO bankkártya terminálokat például bérelheted, de akár meg is vásárolhatod őket. Ez csak attól függ, mit tartasz előnyösebbnek.

A költségek többnyire a különféle ajánlatoktól függnek. Egyéb szolgáltatással összekötve, teljesen ingyen is beszerezhető a készülék és csak a beüzemelésért kell fizetni. Bár a legtöbb POS terminál gyártó a szervizelést ingyen végzi, de bérlés esetén ez garantáltan így van. A kártyák típusától függően, némi tranzakciós díj még felmerül, de ezt a bankok határozzák meg. A QR kódos fizetésre is képes rendszerek tovább könnyítik a helyzetet. A költségek tehát igény szerint választhatóak meg, ha a CMO mellett döntesz. A csalódás teljesen kizárt, ezért megéri mielőbb felmérni rendelkezésre álló opciókat.