fehérjepor

Ezt olvasd el fehérjepor használat előtt!

Szolgáltatás

Egészségünk megőrzése szempontjából, az elegendő mennyiségű napi fehérjeadag bevitele, amit élelmiszerekkel tehetünk meg, de előfordul, hogy nagyobb fizikai megterhelés esetén ez nem elég. Ilyenkor célszerű a fehérjeporok felé orientálódnunk, azonban fontos, hogy okosan fogyasszuk ezeket. Ez is számít a fehérjepor helyes használatánál. Persze az optimális napi adag több tényezőtől is függ, amelyek közé tartozik a testsúly, a kor, a fizikai aktivitás mennyisége, valamint a cél. Ez utóbbi lehet a fogyás vagy például az izomtömeg növelése.

A manapság kapható modern fehérjék selymes, extra finom ízűek, desszertként is megállják a helyüket, például edzés után igazi jutalom elfogyasztani egyet. De a pazar ízek mellett, egyéb csodákra is képesek a fehérjeporok. Ezek helyes fogyasztásával izomgyarapodás érhető el anélkül, hogy a fogyás megállna. Nagyon hasznosak, hiszen ezek nélkül a fogyás során nemcsak a zsírból, hanem az izmokból is veszítenénk. Emellett elősegítik a regenerációt is, így a sportolóknak nagyon sokat segítenek.

Azt, hogy mennyi fehérjepor szükséges a szervezetednek, illetve mikor fogyaszd azokat, célszerű elolvasnod a dobozon vagy zacskón lévő leírást. Lényeges, hogy a bevitel egyenletesen történjen a nap folyamán, mert a szervezet maximum 30 grammot képes megemészteni, lebontani. Optimális időpont a reggeli, ébredés utáni idő a fehérjepor fogyasztásához, mivel egész éjjel nem jut a szervezeted semmiféle tápanyaghoz. A reggel elfogyasztott protein kiválóan hasznosul.

Edzés után szintén nagyon jól jön a fehérjepor fogyasztása, hiszen ekkorra már az izmok teljesen kiürítették a raktáraikat és félő, hogy a saját izomszöveteihez nyúl a test. De az is gyakran előfordul, hogy késő este éhezünk meg, az éhségtől pedig nem tudunk aludni. Ilyen esetben érdemes egy fehérje shake-t fogyasztani, mint valami hizlalót enni. Továbbá, ajánlott odafigyelned arra, hogy napközben a gyorsabb felszívódású proteineket fogyaszd, míg este a lassabban hasznosulókat. De tudnod kell, hogy a fehérje az agyat is felturbózza, a test minden részére jó hatással van.