NTAK vendéglátó szoftver

Mi az az NTAK vendéglátó szoftver? Itt egy hasznos útmutató

Szolgáltatás

A hatékony munkavégzés alapja a megfelelő technikai háttér megléte. Amikor már a vendéglátás területén azt hihették a cégtulajdonosok, hogy nem találnak ki több bosszantó dolgot, akkor jelent meg az NTAK rendszer irányába való kötelezettség. Bár bizonyos összeghatár alatt, ami évi 12 millió Forint, ezen kritérium alól mentesülhetnek a vállalkozások, de ezen felül kötelezően regisztrálni kell és küldeni a pontos összegeket. A forgalmi és rendelési adatok célja, hogy a turisztikai szektort sikeresen lehessen fejleszteni.

Ehhez viszont szükség van a valós időben történő áttekinthetőségre, mert csak így válik könnyen mérhetővé, hogy pontosan mely vidékek azok, ahol nagyobb támogatás szükséges a szektoron belül. Ahhoz pedig, hogy az adatok eljussanak a megfelelő helyre, szükség van olyan rendszerre, ami ezt feldolgozni, továbbítani képes, de azért túl nagy megterhelést sem jelent pluszba a használat során. Az LA Pénztárgép ingyenes NTAK szoftvert is tud biztosítani vendéglátósoknak.

Választható csak e-pénztárgép applikáció, amivel akár hatósági nyugta készítése is elvégezhető. Ilyen formában nem kell majd külön megadni egy másik készülékben a tételeket, mert a folyamat összehangolható a pénztárgéppel. Legyen az étterem, büfé, cukrászda, kávézó, italüzlet, bár, alkalmi vendéglátóhely, gyorsétterem, a jogszabály pontosan meghatározza, hogy melyek azok az ellátó egységek, ahol muszáj meglennie ennek a rendszernek. Még a beszerzés előtt fontos regisztrálni központi, majd ágazati szinten és csak ezt követően veheti kezdetét az adatok küldése.

A bankkártya terminál bérléssel egybekötött ingyenes szoftver kiváló befektetés, főként induló vállalkozásoknak, akiknek amúgy is biztosítaniuk kell a készpénzmentes fizetés feltételeit. Összességében, az NTAK célja, hogy javítsa az ország turisztikai potenciálját, ezért mindenkinek érdeke a hatékony működés, még úgy is, ha valamivel több adminisztrációt okoz. Bár a technikai megoldások révén a fejlesztők igyekeznek a plusz munkát minimalizálni, a kedvező költségek pedig a vendéglátóhelyek pénztárcáját szintén kímélik.