Korlátlan zeneletöltés előfizetés ellenében

Letöltés

Rendkívül dicséretes lépésre szánta el magát a Universal angliai részlege, a helyi Virgin Media internet-szolgáltatóval karöltve: havi £10-£15-nak megfelelő összeg ellenében annyi zenét tölthet le magának az ember a Universal katalógusából, amennyit csak akar – és mindezt DRM-mentes, sima MP3-formátumban.

Ezzel alapvetően kiváló példát mutatnak, és csak remélni lehet, hogy mielőbb veszi a lapot a többi kiadó is (a Virgin igyekszik is aktívan bevonni a buliba őket is), és világszerte elkezdenek terjeszteni hasonló modelleket. Ez már valóban egy jó ár, reális ajánlat, és a leghatékonyabban kétségkívül ezzel léphetnének fel a kalózkodás ellen, mivel a kalózok legfőbb jelszava jelenleg ugyebár éppen az, hogy azért kalózkodnak, mert a legális tartalom irreálisan drága. Egy ilyen reális árral tehát máris kiüthetnék ezt az érvet.

Persze ez azért – most még, legalábbis – túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és valóban meg is van a hátulütője: ezért cserébe ugyanis a Universal nem csupán „felvilágosító kampányt” kíván tartani az előfizetőinek arról, hogy kalózkodni csúnya dolog, hanem mellette fokozottan a folytatná az eddig is alkalmazott megfigyelési praktikáit, és lecsapná a „gyanúsítottak” netelérését (bár csak ideiglenes jelleggel) – főleg akkor, természetesen, ha az előfizetés keretében letöltött fájlokat osztják meg.

Alapvetően tehát egy jó ötletről van itt szó, csak ezt a Nagy Testvér-dolgot kéne még lefaragni róla. Ez már egy elég jó ajánlat ahhoz, hogy ilyen torz függelékek nélkül is tökéletesen életképes és népszerű lehessen, főleg, ha mások is elkezdik követni a példát – ahogy az bizonyára ki is derül majd, amint elindítják ezt a szolgáltatást. Ez még valamikor az idei év során várható, bár pontos dátumot még nem közöltek.

forrás: ipon.hu