Ingyenes csengőhang készítés és letöltés

Mp3 Csengőhang

Számos csengőhang készítő program lelhető fel az interneten, viszont a nagy részük fizetős, vagy korlátozott demó verzió. Ismerkedjünk meg egy ingyenes megoldással, amely nem igényel telepítést és több operációs rendszer alatt is működik.


Az audiko.net honlapján nagyon gyorsan csengőhangot készíthetünk a kedvenc zeneszámainkból, vagy választhatunk a már kész csengőhangok közül is. Az eljárás nagyon egyszerű: a kiválasztott MP3 állományt feltöltjük a honlapra, ezután a zeneszerkesztő felületen kivágjuk a számunkra megfelelő részt. Ez képezi majd a csengőhang alapját. Ha szeretnénk, a program a zeneszám elejét és végét lekeveri, tehát felhangosodik, majd a végén elhalkul. Amint a szerkesztéssel készen vagyunk, nincs más teendőnk, mint kitölteni a zeneszámra vonatkozó információs mezőket (TAG-eket), ha azt az MP3 fájl amit feltöltöttünk még nem tartalmazta. Ha igen, akkor ezzel sem kell időt töltenünk, már le is menthetjük a kész zeneszámot. Ekkor kiválaszthatjuk az állomány formátumát annak függvényében, hogy milyen telefonra szeretnénk feltölteni. A modern készülékek támogatják az MP3 formátumot is, de választhatjuk az iPhone-specifikus m4v-t is. A régebbi telefonok általában az AMR formátumokat játsszák le.

csengohang_keszites_letoltes

Előfordulhat, hogy nincs lehetőségünk telefonunkat adatkábellel a számítógéphez kapcsolni, vagy a telefonunknak/számítógépünknek nincs Bluetooth csatlakozási lehetősége és memóriakártya olvasóval sem rendelkezünk, akkor is van megoldás a csengőhangok letöltésére, ugyanis a kész csengőhanghoz kapunk egy WAP címet, ahonnan a telefonunk WAP böngészője segítségével egyenesen letölthetjük a fájlt a telefonunkra. Ha olyan telefonunk van amely támogatja a QR kódolást, akkor a képernyőn megjelenő „vonalkód” segítségével is lementhetjük kedvenc csengőhangunkat.

Előfordulhat olyan helyzet is, hogy nem találunk a weboldalon olyan kész csengőhangot, amire szükségünk van és MP3 fájlal sem rendelkezünk, akkor még mindig ott a YouTube! Ha YouTube videóból szeretnénk csengőhangot készíteni, akkor az Upload link helyett válasszuk az Enter URL linket a honlap főoldalán és oda másoljuk be a videó YouTube linkjét.

Ennél egyszerűbb megoldást nehezen lehetne találni, ha csengőhangot szeretnénk magunknak készíteni. Ehhez semmi egyébre nincs szükségünk mint egy internetre kötött számítógépre, egy webes böngészőre melyre telepítve van az Adobe FlashPlayer plug-in, na meg egy mobil telefon sem árt…