Hordozható MP3 lejátszó, biciklistáknak

Mp3 Technika

A kétkerekűek tulajdonosait veszi célba a Podio, amely révén végre drótszamáron ülve is biztonságosan hallgathatjuk kedvenc albumunkat.

Aki tekert már sűrű forgalomban, az jól tudja, hogy a veszélyes közlekedési szituációk elkerülése érdekében igen hasznos lehet, ha nem dugaszoljuk el feleslegesen a hallójáratunkat fül- vagy fejhallgatókkal. Sajnos ezáltal többnyire megfosztjuk magunkat a zenei élvezetektől, de szerencsére a Podio éppen erre a problémára jelent hathatós megoldást: a kormányra erősíthető szerkezet tulajdonképpen egy beépített hangszóróval rendelkező MP3 lejátszó, amely alapvető multimédiás funkciókat kínál, stílusos formavilágú burkolatba ágyazva. A 139 gramm súlyú eszköz csupán 2 GB beépített memóriával rendelkezik, azonban a mindennapos használat során várhatóan ez a mennyiség is elegendő lesz majd. Ugyanez már nem biztos, hogy nyugodt szívvel állítható a hangerőről, hiszen a 1,5 watt teljesítményű hangkeltőt könnyedén túlszárnyalhatja a környezet zaja, amely eredményeként az egész koncepció létjogosultsága megkérdőjelezhető. Szerencsére az üzemidőt illetően már nem lehet okunk a panaszra, hiszen a Podio egyetlen feltöltéssel akár 20 órán át is működhet, sőt: amennyiben mégis a fülhallgató alkalmazása mellett döntünk, hagyományos MP3 lejátszóként használva az eszköz üzemideje akár a 60 órát is elérheti.

A WMA és MP3 állományokkal is elboldoguló kiegészítő piacra lépésének időpontja, valamint várható vételára egyelőre ismeretlen.

forrás: hoc.hu