nyugdíjbiztosítás

A legjobb nyugdíjbiztosítók összehasonlítása

Szolgáltatás

A jövő eléggé kiszámíthatatlan, amit az igazán bonyolult gazdasági rendszerekből adódó instabilitás ad. Néhány évtizeddel ezelőtt még mindenki úgy gondolta, hogy közeledik az aranyakor, amikor az emberek boldogan és gazdagon élhetnek. A jelenlegi állapotok viszont már mást mutatnak. Természetesen nem kell feltétlenül a legrosszabb opciókat számításba venni, de bárhogyan is lesz, fontos készülni. A boldog nyugdíjas évek sokak vágya. Ezt érthető, hiszen, miután valaki a fél életén keresztül folyton dolgozott, végül joggal akarja élvezni annak a gyümölcsét.

Az állami nyugdíjrendszer pontosan ezt igyekszik biztosítani. Ennek stabilitását azonban a következő generációk adják. Itt vannak a komoly gondok! Az elöregedő társadalmak folyamatosan nagy terhet jelentenek az ellátórendszerekre nézve. Azon túl pedig, hogy kevesebb gyermek születik, a másik probléma, hogy a legtöbben nem idehaza, hanem külföldön terveznek élni. Ők szintén kiesnek ebből a körből. Elmondható tehát, hogy a nyugdíjrendszer instabil lábakon áll.

De itt lép képbe az öngondoskodás. Kiváló lehetőségek vannak a különféle típusú nyugdíjbiztosításhoz csatlakozni. Ezen befektetési egységek sok előnnyel járnak. A függetlenségük révén biztosan nem fér hozzájuk az állam, ezért bármi történjen, az anyagiak megmaradnak saját célú felhasználásra. Az öngondoskodást ugyanakkor díjazzák adójóváírás formájában, ami tovább gyarapítja az alapösszeget. Természetesen fontos tisztában lenni bizonyos kritériumokkal, amilyen például a hozzáférhetőség.

A nyugdíjkorhatár betöltéséig nem éri meg kivenni a megtakarítást, mert csak nagy veszteséggel van erre lehetőség. Ellenben, rokkantság vagy haláleset alkalmával ugyanúgy fizet a kedvezményezetteknek. Típusát tekintve, választható garantált hozamú vagy befektetési egységekhez között nyugdíjbiztosítás. Az előbbi stabil, de alacsonyabb kamatot, az utóbbi viszont nagyobb kockázatot, de ennek megfelelőn több hozamot rejt. Több intézmény is kínál remek biztosításokat, ezért fontos ezeket összehasonlítani egymással és személyre szabott opciót választani. A grantis.hu weboldalon ehhez minden feltétel adott.