Estoril – A portugál gyöngyszem

Szállás - Utazás

Estoril
Estoril Portugália egyik legszebb vidékén fekvő kisváros, ahol a szerencsés éghajlati adottságoknak köszönhetően egész évben strandolhatunk. Partszakaszát a portugál riviéraként is szokták emlegetni, mivel a város és környéke igazi üdülőparadicsommá fejlődött az elmúlt évszázad során. A fővároshoz való közelsége még vonzóbbá teszi a turisták számára.

Estoril csupán 15 km-re fekszik Lisszabontól, így a nyaralást kellemesen egybeköthetjük a portugál főváros felfedezésével is. Bár az egykori halászfaluban a felejthetetlen pihenés minden kelléke adott. Napsütés, kristálytiszta vizű, homokos strandok és festői település fogadja az ideérkezőket. A 19. században az arisztokraták kedvelt nyaralóhelye volt és előkelő helyét az üdülővárosok között annyiban még ma is őrzi, hogy a híresek és gazdagok előszeretettel töltik itt pihenésüket.
A város legnevezetesebb épülete a Kaszinó, ami az 1930-as években nyitotta meg kapuit a szerencsét próbálók előtt. A játékon kívül az egész Európa legnagyobb kaszinójának tartott komplexumban előadásokat is kiállításokat is rendszeresen tartanak.

Estoril elsősorban különösen szép partszakaszai révén vált ismertté és letörölhetetlenné Portugália legnívósabb turisztikai célpontjainak térképéről. A Kék Zászlós, aranyhomokos strandok mentén hangulatos sétányok húzódnak éttermekkel, kávézókkal szegélyezve. Tamariz mind közül az egyik legszínvonalasabban kiépített strand, ahol egész évben pezsgő élet zajlik. Az aktív kikapcsolódásra vágyók a vízisportok minden válfajában, sziklamászásban és golfozásban és kipróbálhatják magukat. A legjobb klubokért és bárokért sem kell máshova mennünk, hiszen Estorilban a szórakozási lehetőségek éjjel is bőséges választékot kínálnak.

Portugália blog itt.