Az ingyen letölthető zenéket mindenki szereti, de…

Mp3 Zene

Úgy néz ki vége a másfél évvel ezelőtt induló Spiralfrog.com-nak. Az  ingyen zenék weboldala tegnap este óta áll. A hírek szerint: az oldalt működtető vállalkozás vagyonát szétosztották a hitelezők között.

A Spiralfrog újfajta zene- (és film-)terjesztéssel kísérletezett (nem elsőként a piacon). Az oldalról ingyenesen lehetett dalokat és videoklipeket is letölteni, a jogdíjakat pedig az oldalon elhelyezett reklámokból szerették volna előteremteni. A regisztrált felhasználóknak  minden második hónapban legalább egyszer be kellett jelentkezniük, hogy letöltési és lejátszási joguk megmaradjon.  Ezt a követelményt még bárki örömmel teljesítette volna ha nem lettek volna azok a bosszantó kis „apróságok”: a számokat másolásvédett WMA formátumban lehetett letölteni, legfeljebb két hordozható eszközre lehetett felmásolni, a zenei választék elég szegényes volt, a CD-re írás nem volt engedélyezett, nem minden zenelejátszóval működött, többek között az Apple iPodjával sem.

Egy valami biztosan kiderült a Spiralfrog.com történetéből. Bár az ingyen letölthető zenéket mindenki szereti, de azt sem akárhogyan : )