Miből készül a tejsavópor?

Tejsavópor

Tejsavópor

A tejtermékek feldolgozása során és főleg a különböző sajtok gyártási folyamatában nagyon sok melléktermék keletkezik, ami még rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Az egyik ilyen melléktermék nem más, mint a savó. Azonban ezt a mellékterméket még fel lehet használni, például a roppant egészséges tejsavópor gyártására. Ez többek között azért is nagyon egészséges, mert rengeteg olyan fehérjét tartalmaz, amelyek esszenciális aminosavakban gazdagok. Ezeket az esszenciális aminosavakat az emberi szervezet nem képes előállítani, így a táplálékkal kell felvenni.

A tejsavópor gyártása során, a sajt illetve túrógyártásból visszamaradt savót porlasztva szárítják. Ezzel az eljárással a víz teljes mértékben elpárolog és csak a hasznos szárazanyag marad meg. Ez az eljárás nagyon kíméletes így sem a fehérjék, sem a vitaminok nem szenvednek szerkezeti sérüléseket. A tejsavópor felhasználható kenyerek és egyéb péksütemények készítésére, továbbá a fagylaltgyártásban és a cukrásziparban is előszeretettel alkalmazzák.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.